Ερασιτέχνης ΠΑΣ

Εφτά χρόνια στο τιμόνι του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, συμπλήρωσε φέτος η διοίκηση του Χρίστου Τσάγκα.

Απο το 2003 κρατά τα ηνία του αθλητικού σωματείου, δουλεύοντας με συνέπεια και μεθοδικότητα, προσπαθώντας να υλοποιήσει τους στόχους που είχαν τεθεί προ δεκαετίας, όταν λίγοι άνθρωποι χωρίς να παραλάβουν τίποτα, εκτός της σφραγίδες, αποφάσισαν να ξαναδώσουν στο ιστορικό σωματείο τη δική του αίγλη.

Τα πρώτα βήματα ήταν δύσκολα, αφού στη διάθεση της διοίκησης δεν υπήρχε τίποτε τόσο σε έμψυχο υλικό, όσο και σε υποδομή. Υπήρχε όμως η διάθεση για δημιουργία, υπήρχε όραμα.

Πρώτος στόχος η δημιουργία ομάδων ποδοσφαίρου και η συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα Νέων, ΕΠΣ, αλλά και διάφορα τουρνουά. Η ιστορική φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στα τμήματα Νέων, ακαδημιών και τζούνιορ βρέθηκε σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, της περιοχής μας αλλά και στο εξωτερικό.

Διεκδίκησε από το Δήμο Ιωαννιτών έκταση 17 στρεμμάτων, αίτημα που έγινε δεκτό από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με απόλυτη πλειοψηφία και σήμερα έχουν δημιουργηθεί δύο γήπεδα με χόρτο, ενώ υπό κατασκευή (ήδη υπάρχει η υποδομή) είναι προς κατασκευή και τρίτο.

Μεγάλη η συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της VIII Μεραρχίας, αλλά κυρίως φίλων του σωματείου οι οποίοι διαπιστώνοντας το έργο που γίνεται είχαν τη δική τους συμμετοχή και τους ευχαριστούμε.

Το έργο έχει τεθεί στη διάθεση των τμημάτων του ΠΑΣ και μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή βάση ανάπτυξης για τα τμήματα ποδοσφαίρου. Ήδη δεκάδες παίκτες από τα τμήματα του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζονται σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και τις Εθνικές ομάδες.

Ο δεύτερος στόχος της διεκδίκησης του Εθνικού Σταδίου ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ, το οποίο ιστορικά ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε πολύ κοντά στην υλοποίησή του, όμως διάφοροι «ασύμμετροι παράγοντες» ήταν ανασταλτικοί… Παραμένει όμως ένα «ανοικτό κεφάλαιο»… Δεν είναι όμως μόνο αυτό, το μοναδικό επίτευγμα της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΠΑΣ.

Μπήκαν αναβαθμισμένοι στόχοι στα τμήματα, τα οποία έπαιξαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αθλητική ζωή της πόλης. Ήδη στο τμήμα μπάσκετ αθλούνται περισσότεροι από 250 αθλητές και με αργά, αλλά σταθερά βήματα δημιουργούνται αγωνιστικές ομάδες με πανελλήνιες πλέον επιτυχίες.

Στο τμήμα κολύμβησης υπάρχουν τμήματα κολύμβησης,  με περισσότερους από 200 κολυμβητές και με όραμα για διακρίσεις.

Στο σωματείο απασχολούνται συνολικά 12 προπονητές.

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και αυτούς που είναι τώρα στη διοίκηση του Ερασιτέχνη αλλά και εκείνους που κατά καιρούς υπηρέτησαν διπλά μας το σωματείο» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ κ. Χρήστος Τσάγκας και συνεχίζει: «Ευχαριστούμε επίσης τους φορείς, τους χορηγούς, τον κόσμο του ΠΑΣ, τους συνδέσμους Φιλάθλων, όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια μας. Η συμβολή όλων ήταν σημαντική. Ευχαριστούμε επίσης τα Μέσα ενημέρωσης που πρόβαλλαν το έργο μας και ζητάμε την καλόπιστη κριτική τους την οποία θεωρούμε ωφέλιμη.